Sähkösaneeraukset

Sähkösaneerauksen tarvekartoitus

Sähkösaneeraus alkaa tarvekartoituksella. Onpa rakennus sitten omakotitalo, paritalo, taloyhtiöpohjainen rivi- tai kerrostalo, liikekiinteistö tai toimitilakiinteistö, rakennuksen sähköistyksellä on käyttöikä. Sähkökaapeloinnin tekninen käyttöikä on yleisesti ottaen 30-50 vuotta, eli samaa luokkaa vesi- ja viemäriputkistojen kanssa. Yleisesti kuitenkin puhutaan esimerkiksi taloyhtiöiden osalta “putkiremonteista”, vaikka aivan yhtä oleellista olisi puhua myös sähköjärjestelmien saneerauksista.

Sähkösaneerauksia ja perusparannuksia sekä putkistoremonttien yhteydessä toteutettuja sähköurakoita olemme tehneet jo 1600 kappaletta, joten kokemusta on kertynyt eri tyyppisistä kohteista varsin kattavasti.

Jo pidemmän aikaa on ollut ajankohtaista keskustella myös talon sisäisen tietoliikenneverkon päivittämisestä, ja myös näihin saneerauksiin ESM-Sähkö tarjoaa ratkaisuja. Samalla kertaa toteutettuna laaja putkistosaneeraus ja sähkö- ja tietoverkkosaneeraus tuottavat kustannussäästöjä, kun rakenteiden purkaminen tehdään vain kerran, johdotukset ja kaapeloinnit tehdään suunnitellusti ja hallitusti samalla kertaa eri urakoitsijoiden toimesta ja rakenteet korjataan ennalleen.

Myös omakotitalokohteissa sähköverkko vanhenee siinä missä taloyhtiökohteissakin

Usein kuitenkin sähkösaneeraustarve liitetään isoihin kerrostaloihin, mutta aivan yhtälailla omakotitalon sähköjärjestelmä kaipaa päivitystä käyttöikänsä päässä. ESM-Sähkön osaavat ammattilaiset tekevät tarvekartoitukset omakotitaloosi, minkä jälkeen voimme alkaa sähkösuunnittelun ja itse projektin toteutuksen. Sähköjärjestelmiin liittyy niiden ikääntyessä aina myös turvallisuusriskejä, joita vältetään ennaltaehkäisevällä toiminnalla. Usein omakotitalojen sähkösaneeraustarve tulee ilmi muiden sähkökorjaustöiden yhteydessä, joiden yhteydessä asentajamme ottaa puheeksi kattavamman sähköjärjestelmäkartoituksen tekemisen.

Turvallisuus ennen kaikkea.

ota yhteyttä »