Kuluttajat

“Tosi kallista, mä asennan itse.”

Näin varmasti moni ajattelee, kun kyse on omakotitalon, rivitaloasunnon tai kerrostaloasunnon sähkötöistä. Etenkin pienet sähkötyöt, kuten valaisinpohjien asentaminen, valaisinten asentaminen ja pistorasian vaihto ovat sähkötöitä, jotka yleisestä luulosta poiketen eivät maksa maltaita, mutta niitä saa tehdä vain asianmukaisesti koulutettu ja luvan saanut sähköalan ammattilainen. Kannattaa siis kysyä tarjous ESM-Sähköltä kaikkiin omakotitalon ja asunnon sähkötöihin. Se on sähköiskua parempi ja helpompi vaihtoehto.

Ota yhteyttä »

Omakotitalorakentajat

Omakotitalon rakentaminen on iso projekti, jossa kannattaa luottaa ammattilaisten apuun. ESM-Sähkö on tehnyt kymmenittäin uudisrakennettujen rivitalojen, omakotitalojen ja paritalojen sähkösuunnitelmia ja sähköasennustöitä avaimet käteen -periaatteella. Meiltä saat taloosi sähkösuunnitelman, mukaan lukien tietoliikennejärjestelmän suunnittelun, ja järjestelmän toteutuksen kokonaisuudessaan.

Olemme koonneet eräitä kustannusesimerkkejä, joiden avulla sinun on helpompi hahmottaa rakennusprojektin sähkösuunnittelun ja sähköjärjestelmän asennuksen kustannuksia. Kustannusesimerkit ovat toteutuneista kohteista, joita olemme olleet toteuttamassa, joten ne eivät perustu arvioihin vaan elettyyn elämään.

Sähkösuunnittelu ja valaistussuunnittelu »
Pyydä tarjous »

Pienet sähkökorjaukset

Jokaisessa kodissa pitää aika ajoin tehdä pieniä sähkötöitä tai sähkökorjauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi pistorasian vaihto rikkoutuneen tai vioittuneen tilalle tai uusien pistorasioiden asennus, valaisinten asennus sisä- ja ulkotiloihin, märkätilojen lattialämmitystermostaattien ja säätimien uusiminen, liiketunnistimien asennus, television antennipistokkeen asennus ja vaihto, sähkölieden kiinteä asennus jne. Pieniä sähkökorjauksia ja -asennuksia, mutta niitäkin saa tehdä vain pätevöitynyt sähköalan ammattilainen.

kysy lisää »

Pistorasia-asennukset

“Väri väriin ja loput ruuvin alle” pätee varmasti autosähkötöissä johonkin pisteeseen asti, mutta sisälle ja ulos asennettavissa pistorasioissa, kuten muissakin kiinteissä sähköasennuksissa, kannattaa luottaa ammattilaisen asennusjälkeen. Kotikäyttäjän laitteet ovat pitkälti 230 voltin jännitettä käyttäviä, kuten valaisimet, kahvinkeittimet, tiskikoneet jne. Perinteisestä pistorasiasta tulee 230 voltin jännitteistä sähköä. Kolmivaiheiset eli voimavirtaa käyttävät laitteet, kuten sähköhellat ja sähköuunit ja sähkökiuas, kytketään 400 voltin jännitteeseen. Jännitteet ovat sitä suuruusluokkaa, että osaamattomissa ja varomattomissa käsissä niiden käytöstä aiheutuu hengenvaara. Kodin kiinteitä sähkölaitteita saa asentaa vain pätevöitynyt sähköalan ammattilainen.

ESM-Sähkö toteuttaa kodin pienet sähköasennustyöt vaivattomasti ja helposti. Monesti ajatellaan, että pienen sähkötyön teettäminen maksaa maltaita ja kestää kauan, mutta näin ei ole. Olemme laskeneet elävästä elämästä kustannusesimerkin pistorasian vaihtamisesta. Työnjälki on siistiä, kustannus pieni ja työ tehdään nopeasti.

kysy lisää »

ESM-Sähkö - Pistorasia

Sähkösuunnittelu

Uusissa omakotitaloissa sähkösuunnitelmat ja sähköpiirustukset ovat melkolailla selviö, mutta saneerauskohteissa voi olla tai olla olematta ajantasaisia sähköpiirustuksia. Tämä on ongelma, koska laadukas ja turvallinen sähköistäminen perustuu suunnitelmalliseen työhön. Sähkökaapeloinnit on hyvä piirtää ja koko sähköjärjestelmä mallintaa, jotta asennustyöt onnistuvat vaivatta ja tulevaisuudessa vääjäämättä tarpeelliset korjaustyöt on mahdollista suunnitella ja tehdä nopeasti ja turvallisesti. Ajatellaanpa esimerkkinä autoa, jonka viet korjaamolle. Autostasi on olemassa korjaamolla sähköpiirustukset, ja toki myös muut piirustukset, joiden perusteella vianetsintä on mahdollista aloittaa nopeasti ja vika pystytään usein paikallistamaan myös nopeasti ja korjaamaan vikkelästi. Niin on myös omakotitalon kanssa, jos vain on olemassa ajantasaiset sähköpiirustukset. ESM-Sähkö tekee sähkösuunnittelut kaikkiin uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin.

Pyydä tarjous »

Saneeraukset

Sähkösaneeraus on remontti, joka tulee omakotitalossa väistämättä vastaan. Paljon puhutaan kerrostalojen linjasaneerauksista ja sähkösaneerauksista, mutta aivan yhtälailla omakotitalojen sähköjärjestelmän osat kuluvat ja vanhenevat, kuten kaikissa muissakin kiinteistöissä ja rakennuksissa. Sähköjärjestelmän käyttöikä missä tahansa rakennuksessa on noin 50 vuotta, eli esimerkiksi niin sanotuissa sotien jälkeen rakennetuissa rintamamiestaloissa sähkösaneeraus on erittäin ajankohtainen, mikäli sitä ei ole vielä tehty. ESM-Sähkö toteuttaa myös tietoliikennekaapelointeja kaikissa kohteissa, ja tietoliikenneverkkojen toimivuuden merkitys on kasvanut ja kasvaa vielä tulevaisuudessa entistä enemmän. Sähköjärjestelmän päivittämisen kanssa samaan aikaan toteutettu rakennuksen tietoverkon sisäkaapeloinnin päivitys tuo rakennuksen tälle vuosikymmenelle ja pitää sen ajan tasalla pitkälle tulevaisuuteen. Yhtäaikainen toteutus myös säästää kustannuksia.

Sähkösaneerauksia myydään omakotitaloasukkaille varsin moninaisilla tavoilla. Isossa osassa kaupustelijoista piilee se, että taustatyötä ei tehdä kunnolla. Asukkaille saadaan myytyä isoja ja myös tarpeettomia remontteja pelkillä uhkakuvilla. ESM-Sähkön toteuttamat sähkösaneeraukset lähtevät aina liikkeelle kuntotarkastuksesta, jossa saadaan selville, onko rakennuksen sähköjärjestelmä saneerauksen tarpeessa. Jos ei ole, saneerausta ei aleta ehdottaa vaan kerrotaan, että saneeraus on ajankohtainen esimerkiksi kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua. ESM-Sähkön tekemä sähkösaneeraus tehdään siis aina tarpeeseen, ei tuputukseen tai vääntämiseen perustuen. Jos tarjoamme sinulle sähkösaneerausta sähköjärjestelmän kuntokartoituksen perusteella, rakennuksesi on todella sähköremontin tarpeessa.

ota yhteyttä ja Pyydä tarjous »