Aurinkopaneelit ja aurinkoenergia

Monipuolisesti energiaa luonnosta

Hajautetun energiantuotannon houkuttelevuus on noussut vuosi vuodelta, kun aurinkopaneelien ja siihen liittyvien laitteiden hinnat ovat laskeneet. Olemme ESM-Sähköllä toteuttaneet useita aurinkopaneelijärjestelmien asennuksia omakotitaloihin ja mökkeihin. Osa kohteista on ollut liitettynä sähköverkkoon, osa mökeistä on ollut sähköverkosta irrallaan olevia kohteita, joissa aurinkoenergiaa on varastoitu akkuihin. Tällä tavalla sähköttömään mökkiin saadaan nykyajan mukavuudet ja mahdollistetaan esimerkiksi etätöiden tekeminen, kun koneita ja laitteita voidaan ladata aurinkoenergialla.

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan aina tarpeittesi mukaan. Sähköverkkoon liitetyissä kohteissa on hyvä mitoittaa paneelijärjestelmän koko sellaiseksi, että mahdollisimman suuri osa tuotetusta sähköstä käytetään itse kiinteistössä. Sähköyhtiöiden maksamat tariffit ovat edelleen sellaiset, että aurinkosähkön tuottaminen myyntiin ei ole yksityistaloudelle kannattavaa, vaan kannattavinta on kasvattaa aurinkopaneeleiden määrää ja aurinkosähköjärjestelmän kokoa talouden sähkönkulutuksen kasvun mukaan. Näin aurinkosähköstä saadaan paras tuottosuhde ja järjestelmän takaisinmaksuaika on maltillinen. Muistathan, että aurinkopaneelien ja aurinkosähköjärjestelmien asennustyön kustannukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Suunnittelijamme auttavat mielellään sinua aurinkosähköjärjestelmän mitoittamisessa, joten kysy rohkeasti lisää yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai soita meille.

kysy lisää ja Pyydä tarjous »