Palovaroitin

Sijoita halpa hengenpelastaja oikein!
Tarkista palovaroittimien paristot 112-päivänä!

Vähäheikkiläntie 37,
20810 Turku.

  02-2547331

Palovaroitin

Palovaroitin on tullut pakolliseksi jo 1.9.2000 lähtien, jokainen on itse vastuussa palovaroittimiensa hankinnasta, toiminnasta ja testaamisesta.

Uudisrakennnuksissa on pakollisena määräyksenä käyttää verkkovirtatoimisia palovaroittimia. Tämä on syytä huomioida jo suunnitteluvaiheessa, tällöin varoittimien kaapelointi on helppo toteuttaa ja varoittimet voidaan kytkeä toimimaan yhdessä.

Palovaroittimen sijoitus

Palovaroittimen turvallisen toiminnan kannalta on sen oikea sijoittelu tärkeää.

Palovaroitin sijoitetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Varoitin sijoitetaan keskelle kattoa valvottavassa huonetilassa, ei kuitenkaan raitisilmaventtiilin läheisyyteen. Venttiilistä tuleva raitis ilma huuhtoo varoittimesta mahdollisia savukaasuja, jolloin varoittimen toiminta heikkenee.

Varoitin on hyvä asentaa vähintään 50 sentin etäisyydelle lähimmästä seinästä, koska katon ja seinän rajassa ilma liikkuu huonommin kuin keskellä huonetilaa.
Vältä varoittimen asentamista pelkällä kaksipuoleisella teipillä, käytä varoittimen mukana tulleita ruuveja asennukseen.

Palovaroittimen määrä

Jokaisessa asuinhuoneistossa tulee olla vähintään yksi palovaroitin, lisäksi jokaisen asuinkerroksen alkavaa 60m2:iä kohden, sekä jokaiseen asuinhuonetilaan.

Sijoita oikean tyyppinen palovaroitin jokaiseen asuinhuoneeseen.
Sijoita vähintään yksi palovaroitin jokaista asuinkerrosta kohden.

Erityyppiset palovaroittimet

Katso aina valmistajan ohjeet ja suositukset oikean palovaroittimen valintaan, huoltoon ja puhdistukseen.

Optinen palovaroitin

Optinen palovaroitin reagoi näkyvään savuun ja on herkkä pölylle, varoitinta kannattaa puhdistaa tai jopa vaihtaa määräajoin.

Ionisoiva palovaroitin

Tämä on yleisin varoitin tyyppi, soveltuu hyvin normaalin asumisen palovaroittimeksi.

Lämpöön reagoiva palovaroitin

Varoitin reagoi tietyn lämpötilan ylittyessä, tämä varoitin soveltuu esimerkiksi keittiöön tai autotalliin.

Häkävaroitin

Häkä eli hiilimonoksidi on yleensä tulisijassa syntyvä myrkyllinen, hajuton ja väritön kaasu. Häkävaroitin on tarkoitettu toimimaan lisäturvana palovaroittimien kanssa.

Yhdistelmävaroitin

Yhdistelmävaroitin on yhdistetty ionisoiva palo- ja häkävaroitin.

Huom. Myös jälkikäteen asennettavia, paristotoimisia palovaroittimia pystyy ketjuttamaan langattomasti. Valitse aina ketjutattava palovaroitin, mikäli asennat useamman palovaroittimen.

Ota yhteyttä, mikäli tarvitset apua varoittimien hankinnassa tai asennuksessa.

  02-2547331

112-päivä

11. helmikuuta vietetään Euroopan yhteistä 112-päivää. Tällä päivämäärällä on hyvä muistaa testata palovaroittimien toiminta ja vaihtaa tarvittaessa paristot.